Filtru pe categorii
  • views 9675 Vizualizări
  • posts 0

Peşte cu ceapă înăbuşit în vin

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
  • 1 praz,
  • ¼ pahar ulei,
  • ½ pahar vin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper negru boabe,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.

Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bruslachi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe