Filtru pe categorii
  • views 11183 Vizualizări
  • posts 0

Şalău cu mujdei

Ingrediente:

•    1 kg şalău,
•    1/5 praz,
•    1 rădăcină pătrunjel,
•    1/3 rădăcină ţelină,
•    4-5 linguri de vin alb sec,
•    1 pahar bulion,
•    2 linguri ulei,
•    4 linguri mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    sare de lămîie sau zeamă de lămîie.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se sărează, se stropeşte cu ulei, cu zeamă de lămîie sau cu acid citric diluat cu apă şi se lasă pentru 15-20 minute. Prazul şi rădăcinile se taie fidea, se pun în ceaun, se toarnă 1 pahar de bulion şi se fierb 10-15 minute, apoi peste legume se pun bucăţile de şalău, se toarnă vinul, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu  un capac şi se fierbe la foc slab pînă este gata (vreo 15 minute).
Astfel pot fi pregătite şi alte specii de peşte (crap, calcan etc.).

Şalăul se serveşte cu mujdei, ca garnitură la mămăligă, cartofi fierţi, roşii proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corjova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1682
Populația:
2589 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2589 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1682.

Citeşte mai departe