Filtru pe categorii
  • views 9956 Vizualizări
  • posts 0

Şalău cu mujdei

Ingrediente:

•    1 kg şalău,
•    1/5 praz,
•    1 rădăcină pătrunjel,
•    1/3 rădăcină ţelină,
•    4-5 linguri de vin alb sec,
•    1 pahar bulion,
•    2 linguri ulei,
•    4 linguri mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    sare de lămîie sau zeamă de lămîie.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se sărează, se stropeşte cu ulei, cu zeamă de lămîie sau cu acid citric diluat cu apă şi se lasă pentru 15-20 minute. Prazul şi rădăcinile se taie fidea, se pun în ceaun, se toarnă 1 pahar de bulion şi se fierb 10-15 minute, apoi peste legume se pun bucăţile de şalău, se toarnă vinul, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu  un capac şi se fierbe la foc slab pînă este gata (vreo 15 minute).
Astfel pot fi pregătite şi alte specii de peşte (crap, calcan etc.).

Şalăul se serveşte cu mujdei, ca garnitură la mămăligă, cartofi fierţi, roşii proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Leca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
484 locuitori

Leca este un sat din cadrul comunei Antoneşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de oameni. Satul Leca a fost menționat documentar în anul 1489.

Citeşte mai departe