Filtru pe categorii
  • views 13569 Vizualizări
  • posts 0

Dejun ţărănesc

Ingrediente:

  • 6-8 ouă,
  • 150 g slănină,
  • ½ pahar smîntînă,
  • ½ lingură făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de unt.

Prima metodă de preparare:

Laptele, faina, ouăle, smîntîna, sarea şi piperul se amestecă şi se bat pînă la obţinerea unei mase omogene. Într-o tigaie călită se pune slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.

Se serveşte cu mămăligă.

A doua metodă de preparare:

Ouăle se bat cu sare şi smîntînă, într-o tigaie cu unt sau cu slănină prăjită se pun roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc 2-3 minute, apoi se toarnă amestecul şi se dă la cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nucăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Citeşte mai departe