13 octombrie 2010, 15:08 views 19168

Gogoşele din brînză şi unt ("Urs")

Ingrediente:

  • 1½ pahar făină de porumb,
  • 3 pahare apă,
  • 4 linguri unt,
  • 2 pahare brînză mărunţită,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 pahar smîntînă,
  • 2 linguri de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Se prepară mămăliga, se răceşte puţin, se împarte în foi nu prea mari. În centrul fiecărei foi se pune brînza amestecată cu unt şi verdeaţă. Se formează „urşi" (gogoaşe), se pun pe o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.