Vodă Ricu

Ricu Vodă s-a născut în anul 1961. A crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, Gheorghe Vodă a fost un cunoscut poet, scenarist, regizor de filme, iar mama, Nina Vodă-Mocreac – o actriţă apreciată. A studiat muzica din copilarie, exersînd neîncetat la vioară. După absolvirea clasei a 8-a, este admis la Şcoala de muzică „Ştefan Neaga”.

Cariera de artist şi-a început-o în cadrul Ansamblului „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi - Buiucani) al oraşului Chișinău. Din 1986 activează în diverse formaţii - „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare - în Germania, Mozambic, Ţările Baltice, Armenia. În 1993 i s-a conferit titlul onorific de maestru în arte.

Avea 28 de ani neîmpliniți cînd a devenit pe neașteptate popular cu piesele „Inima”, „Primăvara”, „N-am cu nimenea nimic”, „Aleargă caii”, „August”.

După un mare succes a venit etapa căutărilor și slăbiciunilor.

Astăzi Ricu Vodă lucrează la primul său album cu piese mai vechi şi mai noi,  intenționează să lanseze videoclipul la piesa „Bătrînul castan”. Muzica îi aparţine, iar versurile sînt ale lui Gheorghe Vodă.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Livezi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
20 locuitori

Livezi este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 177 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 20 de oameni. Satul Livezi a fost întemeiat în anul 1912.

Citeşte mai departe