Malaşenco Arcadie

Malaşenco Arcadie ‒ scenarist, publicist.

Născut la 20 ianuarie 1937 în oraşul Minsk, Belarus. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău în anul 1960 şi a fost angajat în calitate de redactor-şef adjunct la ziarul „Chişinăul de seară”, apoi a lucrat pe parcursul anilor 1961-1963 la redacţia ziarului „Tinerimea Moldovei”. A scris mai multe articole despre problemele culturii şi artei din Moldova. Lucrările lui au fost apreciate în cercurile literare. A colaborat cu redacţia revistei satirice „Usturici”, de pe lîngă studioul „Moldova-film”. A fost membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova.

A murit în anul 1995 în oraşul Pereslavl–Zalesski de sub Moscova, unde în memoria sa a fost numită biblioteca – Biblioteca orăşenească centrală „A. P Malaşenco” de pe strada „50 de ani ai Komsomolului”, № 1.

Filmografia (documentare):
Scenarist:
„O numim ‒ muncitoare”, 1977,
„Urmele vieţii antice”, 1980.

Scenarii pentru revista cinematografică „Usturici”:
„Referitor la un jubileu”, № 17, 1976,
„Minunile servis-ului”, №1, 1978,
„Punctul de vedere”, № 6, 1978,
„Dezbateri în jurul pîinii”, №1, 1980,
„Distanţîndu-ne de vorbe goale”, №2, 1980,
„Munca lui Sisif”, № 36, 1982,
„Ca toţi ceilalţi” № 47, 1984,
„Cine e cu foaia de tratament?”, № 60, 1985.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cunicea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe