Covali Boris

S-a născut la 8 august 1982 în satul Suvorov, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni. A absolvit școala muzicală, clasa vioară. Studiile superioare le obţine la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arta Teatrală.

Boris Covali a fost solist al formației „Cotton", a colaborat de asemenea, cu MC Mike, Nicoleta Nuca, formația „Singl Point", Pasha Parfeni.

Participă la o serie de concursuri muzicale, obţinînd nu o dată victorii: „Steua Chişinăului", „Vostocnîi bazar". În anul 2009 Boris participă la concursul „Golden Wing", cîntînd în duet cu Nicoleta Nuca. Iar în anul 2010 ‒ la concursul „Piati zvezd" de la Soci, cîştigînd Premiul Mare, cel mai preţios dar fiind premierea cu un Certificat, care îl permite să-şi difuzeze piesele la 400 de posturi radio în 16 țări.

În luna iunie anului 2012 Boris Covali a reprezentat Republica Moldova la Concursul Internațional „World Championships of Performing Arts", care a avut loc la Los-Anjeles, SUA.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
336 locuitori

Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.

Citeşte mai departe