Covalov Ivan

Covalov Ivan - redactor, scenarist.

Născut la 3 mai 1933. A absolvit prin corespondenţă Şcoala Superioară de Partid pe lîngă CC PCUS de la Moscova în anul 1969. A fost redactor-şef al studioului „Telefilm-Chișinău”. A realizat mai multe scenarii pentru filme documentare televizate. Membru al Uniunii jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:

„Simfonia culorilor”, 1979 ‒ documentar,
„Secretarul nostru”, 1980 ‒ documentar,
„Spre izbînzi noi”, 1981 ‒ documentar,
„Unitate”, 1982 ‒ documentar, coautor,
„Lucrul îl fac pe om”, 1984 ‒ documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Codreanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe