Panuța Dorin

Dorin Panuța s-a născut la 12 februarie 1991 în Chișinău, Republica Moldova. A copilărit în or. Sîngera.

Debutul său scenic a coincis cu înmatricularea în clasa întîi, astfel cînd toţi copiii mai gustau din vacanţa care le rămăsese, Dorin repeta de zor piesa, pe care urma să o cînte la careul şcolii. Absolveşte  9 clase la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun" din orăşelul de baştină, paralel, timp de 4 ani a studiat şi la Şcoala de Arte Plastice Pentru Copii „A. V. Şciusev”. A ales să-şi lege destinul de muzică, astfel pentru a-şi realiza visul, studiază la Colegiul Republican de Muzică „Ştefan Neaga”. Ca apoi să-şi dorească şi studii superioare în domeniul muzicii şi a dreptului, astfel devine student la „Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice”, Facultatea Canto Popular, precum şi la Universitatea de Stat, Facultatea de Drept.

A participat la mai multe concursuri muzicale. A fost remarcat şi apreciat la justa-i valoare, fiindu-i acordat Premiul Mare la proiectul postului de televiziune “Noroc TV” - “3 Minute de Noroc”. Acest proiect a constituit pista de lansare a lui Dorin, croindu-şi astfel drumul spre imprimări la studiourile „Music Master”, pentru a se putea lansa pe scena muzicală a republicii. În anul 2010 participă la Gala „Potcoava de Aur", colaborînd cu formaţia Alex Calancea Band.

În anul 2012 lansează primul său videoclip la piesa „De dorul tău”, cu care a participat, de altfel, şi la preselecția națională pentru concursul Eurovision 2012.

În prezent Dorin Panuţа îşi continuă studiile, apare des în scenă în calitate de prezentator la diverse manifestaţii studenţeşti şi bineînţeles îşi urmează visul legat de muzică, transformîndu-l treptat în realitate.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogdanovca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
1353 locuitori

Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.

Citeşte mai departe