Iachişin Carp

Iachişin Carp Gheorghe – actor.

S-a născut la 1 iunie 1923 în comuna Ialoveni, Republica Moldova. Începînd cu anul 1945 evoluează pe scena Teatrului Muzical-dramatic de Stat „A. S. Puşkin” (în prezent: Teatrul Naţional „M. Eminescu”). A interpretat o serie de roluri episodice în filmele produse la studioul cinematografic „Moldova-film” pe parcursul anilor 1955-1987.

Filmografia:
„Melodii moldoveneşti”, 1955 ‒ rol episodic,
„A fost odată un băiat”, 1960 ‒ rol episodic,
Armagedonul”, 1962 ‒ rol episodic,
„Zece ierni pentru o vară”, 1969 ‒ rol episodic,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ rol episodic,
Bărbatul de lîngă tine”, 1977 ‒ rol episodic,
Şi veni-va o zi”, 1969 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic,
Deţinutul misterios”, 1986 ‒ rol episodic,
„Să-ţi păstrezi sănătatea”, „Usturici” №73, 1987 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hancăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Citeşte mai departe