Doni Nina

Doni Nina ‒ actriţă.

Născută la 9 mai 1937 în comuna Olăneşti, raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. Împreună cu colegii săi Ion Ungureanu, Ion Sandri Şcurea, Dumitru Caraciobanu, Ecaterina Malcoci, Valentina Izbeşciuc a creat prima trupă a noului teatru „Luceafărul” de la Chișinău, Republica Moldova.

În cinematografie debutează în anul 1961, interpretînd pe parcursul a 25 de ani mai multe roluri episodice şi participînd la dublarea filmelor.

Filmografia:
Omul merge după soare”, 1961 ̶ rol episodic,
Aşteptaţi-ne-n zori”, 1963 ‒ soţia lui Mugure,
„Strada ascultă”, 1963 ̶  rol episodic,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
„Vreau să cînt”, 1979 ̶ rol episodic,
„Trece lebăda pe apă”, 1980 ‒ rol episodic,
Revista televizată „Usturici” №36, 1981 ‒ rol episodic,
„Această prietenie bărbătească”, 1982  ̶  Maria,
Călătoria de nuntă înaintea nunţii”, 1982 ‒ rol episodic,
Fii fericită, Iulia!”, 1983 ̶  rol episodic,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic,
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1985  ̶  Clavdia,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bulboaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Citeşte mai departe