Calancea Valeriu

Calancea Valeriu - actor.

Născut la 7 august 1948 în or. Străşeni, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul l983. Este angajat în calitate de actor la Teatrul Naţional „M. Eminescu” pe scena căruia a interpretat mai multe roluri din repertoriul clasic şi contemporan. S-a filmat în mai multe filme la studioul „Moldova-film” şi a luat parte la dublarea filmelor.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ rol episodic,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ rol episodic,
„Durata zilei”, 1974 ‒ rol episodic,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
„Vreau să cînt”, 1979 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ rol episodic, proprietar de cabriolet, „Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ Şafranski,
Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo”, 1985 ‒ rol episodic,
Vînt sălbatic”, 1985 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hagimus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Citeşte mai departe