Calancea Valeriu

Calancea Valeriu - actor.

Născut la 7 august 1948 în or. Străşeni, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul l983. Este angajat în calitate de actor la Teatrul Naţional „M. Eminescu” pe scena căruia a interpretat mai multe roluri din repertoriul clasic şi contemporan. S-a filmat în mai multe filme la studioul „Moldova-film” şi a luat parte la dublarea filmelor.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ rol episodic,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ rol episodic,
„Durata zilei”, 1974 ‒ rol episodic,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
„Vreau să cînt”, 1979 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ rol episodic, proprietar de cabriolet, „Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ Şafranski,
Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo”, 1985 ‒ rol episodic,
Vînt sălbatic”, 1985 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Glinjeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Citeşte mai departe