Ciobanu Mihail

Ciobanu Mihail ‒ actor.

Născut la 10 februarie 1939 în comuna Ţipleşti, raionul Sîngerei, Republica Moldova. După absolvirea şcolii medii din sat împreună cu alţi tineri din trupele de teatru de amatori de la sate, printre care şi Mihai Volontir, Iacob Burghiu, Grigore Grigoriu au venit la Bălţi unde în 1957 se crease un teatru nou dramatic, numit mai tîrziu „Vasile Alecsandri”. A rămas fidel teatrului, activează în el şi astăzi. În afară de cariera scenică în teatru se filmează în peliculele regizorilor moldoveni Emil Loteanu, Vlad Ioviţă, Iacob Burghiu, Vasile Brescanu. Cel mai important rol din întreaga sa carieră a fost cel al lui Ion Creangă din filmul lui Emil Loteanu „Luceafărul”.

Filmografia:
Nunta la palat”, 1969 ‒ Moţoi,
„Casa pentru Serafim”, 1973 ‒ dispecer,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ rol episodic,
Toate probele sînt contra lui”, 1974 ‒ directorul sovhozului,
Luceafărul” 1987 ‒ Ion Creangă.

„Usturici”:
„Stîlp”, № 4, 1977 ‒ rol,
„Imposibil de prins”, № 11, 1978 ‒ rol,
„O propunere de raţionalizare”, № 1979 ‒ rol.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cobîlea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Citeşte mai departe