Guţu Ilie

Guţu Ilie ‒ actor.

Născut la 27 iulie 1937 în satul Egorovca, raionul Soroca, Republica Moldova. Din ziua inaugurării Teatrului muzical dramatic „Vasile Alecsandri” a participat la spectacolele teatrului împreună cu Mihai Volontir, Iacob Burghiu, Grigore Grigoriu ş. a., care au venit în echipa teatrului din teatrul de amatori. Apoi vine la Chișinău, unde activează pe scena Teatrului muzical dramatic de Stat „A. Puşkin”. În anul 1963 a absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău. Din anul 1962 se filmează la „Moldova-film”.

S-a stins din viață pe data de 26 iunie 2002.

Filmografia:
Armaghedonul”, 1962 ‒ rol episodic,
Călătorie în aprilie”, 1962 ‒ rol episodic,
Aşteptaţi-ne-n zori”, 1963 ‒ Culai Doru,
„Ultima noapte-n rai”, 1964 ‒ rol episodic,
Podurile”, 1973 ‒ Vîrlan,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ Nicanor,
Furtuni tomnatice”, 1974 ‒ rol episodic,
„Durata zilei”, 1974 ‒ rol episodic,
„Mînia”, 1974, ‒ rol episodic,
Marc Twain contra”, 1975 ‒ rol episodic,
„Calul, puşca şi nevasta”, 1975 ‒ rol episodic,
Pe urmele fiarei”, 1976 ‒ rol episodic,
Cetatea”, 1978 ‒ rol episodic,
„Cuie strîmbe”, 1978 ‒ rol episodic,
Şi veni-va o zi”, 1978 ‒ tractorist,
„Vreau să-ţi cînt”, 1979 ‒ rol episodic,
„Întîlnire cu Paganini”, 1979 ‒ rol episodic,
Buna ziua, am sosit”, 1979 ‒ rol episodic,
Codul „Fulgerul de sud”, 1980 ‒ rol episodic,
M-a născut mama cu noroc”, 1980 ‒ rol episodic,
„Bătrînul şi calul”, 1980 ‒ rol episodic,
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 ‒ rol episodic.

„Usturici”:
„Mulţămire”, № 28, 1981 ‒ rol,
„Furtuna”, № 28, 1982 ‒ rol.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gordineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Citeşte mai departe