Ignat Victor

Ignat Victor ‒ actor.

S-a născut în orăşelul Străşeni, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1971. Pe parcursul anilor 1970-1987 a făcut parte din trupa teatrului „Luceafărul” de la Chișinău. A absolvit Facultatea de Regie a Teatrului Academic „E. Vahtangov”(atelierul E. Simonov) în anul 1984. A fost şi conducător artistic la Teatrul dramatic de la Cahul, la Clubul Armatei Naţionale de la Chișinău, s-a filmat în mai multe pelicule ale studioului „Moldova-film”.

A primit titlul de Artist Emerit al Moldovei 1991.

Filmografia:
Lăutarii”, 1971 ‒ rol episodic,
Unde eşti, dragoste mea”, 1980 ‒ Ion,
La porţile satanei”, 1980 ‒ rol episodic,
Ar fi avut o altă soartă”, 1980 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ Mircea,
„Această prietenie bărbătească”, 1982 ‒ Dumitru,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nimoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe