Prodan Vadim

Prodan Vadim - actor, regizor.

Născut la 1 ianuarie 1960 în oraşul Bălţi, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte din Chișinău „G. Muzicescu” în anul 1981. A activat pe scena Teatrului Moldovenesc muzical-dramatic de Stat „A. Puşkin” (în prezent „M. Eminescu”). Mai tîrziu a început să practice şi regia, ecranizînd nuvela lui Ion Druţă „Hai, murgule,hai".

Filmografia:
Actor:
Vîrsta de trecere”, 1981 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ Ion,
„Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic,
„Cum să devii celebru”, 1983 ‒ rol episodic,
Vînt sălbatic”, 1985 ‒ rol episodic.

Regizor:
„Hai, murgule,hai".

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zguriţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Citeşte mai departe