Moghiliov Svetlana

Moghiliov Svetlana ‒ actriţă.

Născută la 17 mai 1944 în oraşul Vladimir-Volînskii din Rusia. A absolvit Institutul teatral din oraşul Harikov, Ucraina. Cariera actoricească şi-o începe la Teatrul dramatic din oraşul Doneţk (1966-1974). Pe parcursul anilor 1976-1981 este actriţă la teatru-studio al Actorilor de Cinema de pe lîngă studioul cinematografic „Moldova-film”. S-a filmat în mai multe pelicule ale studioului, dar şi la alte studiouri din CSI.

Filmografia:
„Caracterul minerilor”, 1970 „Kievnaucifilm” ‒ Tanea,
„Fiecare zi din viaţă”, 1973, Studioul cinematografic de la Odesa ‒ Marina,
„O diplomă pierdută”, 1972, studioul „A. Dovjenco”, ‒ strigoaică.

„Moldova-film”:
Pe urmele fiarei”, 1978 ‒ rol episodic,
Favoritul” 1976 ‒ rol episodic,
Bărbatul de lîngă tine”, 1977 ‒ rol episodic,
„Rădăcinile vieţii”, 1977 ‒ rol episodic,
Agentul serviciului secret” 1979 ‒ rol episodic,
Marele război mic”, 1980 ‒ rol episodic.

„Usturici”:
„Ordinul Nr 1” (№ 13, 1979) ‒ rol.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ursoaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
2612 locuitori

Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.

Citeşte mai departe