Corețcaia Aurelia

Corețcaia Aurelia ‒ actriţă.

Născută la 2 august 1953 în comuna Butuceni, raionul Orhei, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1977. În 1979-1981 a fost angajată la Teatrul-studio al Actorilor de Cinema de pe lîngă studioul „Moldova-film”. S-a filmat în special în peliculele studioului moldovenesc.

Filmografia:
La porţile satanei”, 1980 ‒ rol,
Vîrsta de trecere”, 1981 ‒ învăţătoare ,
„Călăreţii dimineţii”, 1981, „Turcmen-film”‒ rol,
„Trece lebăda pe apă”, 1982 ‒ văduvă,
„Hotarul din iunie” 1982 ‒ rol episodic,    
„Cum să devii celebru”, 1983) ‒ rol episodic,
„Vîrsta de argint”, 1983, „Telefilm-Chișinău” ‒ secretară,
„Cecilia”, 1983 ‒ rol.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuizăuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Citeşte mai departe