Cobîleanschi Igor

Igor Cobîleanschi s-a născut la 24 februarie 1974, în orașul Comrat. A debutat ca actor în anul 1988 la studioul "Moldova-film" în filmul "Durerea", înterpretînd rolul principal și jucînd alături de Vasile Brescanu, Svetlana Toma și alți actori. A interpretat apoi și si alte roluri, atît în film, cît și în teatru.

A urmat cursurile Facultății de Regie Film și TV din cadrul Academiei de Teatru și Film din București (1991-1995). Începînd din anul 2001, Igor Cobileansсhi lucrează ca regizor și realizator de programe la OWH TV Studio.

În afară de activitatea de televiziune, Igor Cobileanschi desfășoară o intensă activitate ca regizor de filme documentare și filme artistice de scurt metraj, colaborînd cu studioul "Moldova-film". În anul 2001, devine membru al Uniunii Cineaștilor din Moldova. La Congresul Uniunii Cineaștilor din Moldova din anul 2004, el a candidat pentru funcția de președinte al acestei instituții.

Filmele realizate de Igor Cobileanschi au obținut prestigioase premii la festivaluri și concursuri internaționale.

În 2016 filmul "Afacerea Est" (Eastern Business)" (Moldova, România, Lituania) a fost remarcat concomitent la două categorii: "Cel mai bun scenariu" (Igor Cobîleanschi) și "Cel mai bun actor" (Ion Sapdaru și Constantin Pușcaș).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corjova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
2055 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1792.

Citeşte mai departe