Tira Olia

Olia Tira este pseudonimul interpretei, numele ei adevărat este – Olga Țîra.

Olia Tira s-a născut la 1 august 1988 la Potsdam (Germania) în familia unui militar sovietiс. În copilărie Olia cu părinții săi s-a mutat în or. Cahul, Republica Moldova.

A absolvit liceul teoretic „Dimitrie Cantemir” din Cahul. La vîrsta de 13 ani participă la concursul internațional „Faces of Friends” (Cahul), undе ia premiul 2, interpretînd o piesă în duet сu Natalia Barbu. Peste o perioadă de timp începe să colaboreze cu producătorul muzical Serghei Orlov.

Se mută cu traiul la Chișinău. În anul 2006 lansează primul album solo cu denumirea – „Your place or mine?”. În anul 2011 absolveşte Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea – canto Estrada și Jazz.

Începînd cu anul 2005 Olia Tira participă la toate preselecțiile naționale din republică. În anul 2010 împreună cu formația „SunStroke project” obține dreptul să reprezinte Moldova la concursul internațional „Eurovizion 2010” cu piesa „Run away”, clasîndu-se pe poziția a 22-a.

În prezent Olia Tira pregăteşte noi piese, albume, concertează prin ţară şi peste hotare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iliciovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Citeşte mai departe