Botnaru Eugenia

Botnaru Eugenia ‒ actriţă de teatru şi film.

S-a născut la 3 ianuarie 1936 în satul Gribova, raionul Drochia, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte de la Chișinău „G. Muzicescu” (1957-1962). A activat în calitate de actriţă a Teatrului Academic din Moldova pe parcursul anilor 1957-1990. Debutează la studioul „Moldova-film” cu rolul Mariei în filmul„Singur în faţa dragostei” (1969). Din anul 1990 ‒ actriţă a Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă”, apoi actriţă la studioul filmelor folclorice şi de comedie „Buciumul” de la Chișinău. Predă arta actorului la liceu.

Filmografia:
„Singur în faţa dragostei”, 1969 ‒ Maria,
„Povîrnişul”,1970 ‒ episod,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ Catinca Lungu,
„Durata zilei”, 1974 ‒ Аrghira,
Furtuni de toamnă”, 1974 ‒ episod,
„Ce-i trebuie omului”, 1975 ‒ episod,
Bărbatul de alături”, 1977 ‒ Paşa,
Trînta”, 1977 ‒ episod,
Călătorie de nuntă înainte de nuntă”, 1982 ‒ episod,
„Prietenie bărbătească” 1982 ‒ Ileana,
Aveţi o telegramă”, 1983 – Savicina,
Luceafărul”, 1986 ‒ hangiţa,
„Iarba dracului”, 1988 ‒  episod,
„Atmosferă încordată”, 1989 ‒ episod,
„Polobocul”, 1991,
„Usturici”: Ediţ.1/2005, Ediţ. 2/2006.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Citeşte mai departe