Botnaru Eugenia

Botnaru Eugenia ‒ actriţă de teatru şi film.

S-a născut la 3 ianuarie 1936 în satul Gribova, raionul Drochia, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte de la Chișinău „G. Muzicescu” (1957-1962). A activat în calitate de actriţă a Teatrului Academic din Moldova pe parcursul anilor 1957-1990. Debutează la studioul „Moldova-film” cu rolul Mariei în filmul„Singur în faţa dragostei” (1969). Din anul 1990 ‒ actriţă a Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă”, apoi actriţă la studioul filmelor folclorice şi de comedie „Buciumul” de la Chișinău. Predă arta actorului la liceu.

Filmografia:
„Singur în faţa dragostei”, 1969 ‒ Maria,
„Povîrnişul”,1970 ‒ episod,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ Catinca Lungu,
„Durata zilei”, 1974 ‒ Аrghira,
Furtuni de toamnă”, 1974 ‒ episod,
„Ce-i trebuie omului”, 1975 ‒ episod,
Bărbatul de alături”, 1977 ‒ Paşa,
Trînta”, 1977 ‒ episod,
Călătorie de nuntă înainte de nuntă”, 1982 ‒ episod,
„Prietenie bărbătească” 1982 ‒ Ileana,
Aveţi o telegramă”, 1983 – Savicina,
Luceafărul”, 1986 ‒ hangiţa,
„Iarba dracului”, 1988 ‒  episod,
„Atmosferă încordată”, 1989 ‒ episod,
„Polobocul”, 1991,
„Usturici”: Ediţ.1/2005, Ediţ. 2/2006.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căplani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1739
Populația:
3631 locuitori

Căplani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Căplani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3631 de oameni. Satul Căplani a fost menționat documentar în anul 1739.

Citeşte mai departe