Concertino

Ansamblul „Concertino” a fost fondat la 18 octombrie 2003.

Scopul fondării ansamblului a fost renaşterea acordeonului clasic în Republica Moldova. Ansamblul „Concertino” demonstrează odată în plus că la acordeon se poate interpreta nu doar muzica populară, dar şi cea clasică, jazz, etc.

Ansamblul are în componenţa sa şapte acordeonişti, un basist, un pianist şi un toboşar - studenţi şi absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova.

Începînd cu anul 2006, ansamblul „Concertino” participă la diverse concursuri internaţionale, obţinînd trofee la 12 concursuri pentru acordeon din întreaga Europă.

Ansamblul concertează mult peste hotarele ţării în Italia, Danemarca, Franţa, Austria, Germania, Luxembourg, Belgia, Azerbaidjan, Federaţia Rusa, China, etc.

Aflîndu-se în unul din numeroasele sale turnee, ansamblul a reuşit să stabilească o relaţie de prietenie cu acordeonistul Richard Galliano (din Franţa), împreună cu care au susţinut concerte în Republica Moldova și Franţa. Formația a colaborat cu compozitori din republică şi din străinătate.

În prezent ansamblul concertează mult prin ţară, însă membrii formației realizează și proiecte solo.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Elizaveta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Citeşte mai departe