Scutelnic Ion

Scutelnic Ion - regizor.

S-a născut la 18 aprilie 1942 în satul de  Ţarigrad, raionul Drochia, Republica Moldova.

A absolvit facultatea de actorie a Institutului de Stat de Arte Teatrale A. Lunacearschi în 1969 şi Facultatea de Regie de la VGHIK în 1 anul 1974, clasa profesorilor M. Romm M. şi L. Kulidjanov. Regizor al studioului «Moldova-film» din 1973 pînă în 1993. Lucrarea sa de diplomă este filmul artistic de scurt metraj „Valul verde”, 1974.

Filmografia:
„Valul verde”,1974 –  film artistic de scurt metraj,
Toamna − anotimpul nunţilor”, 1974 – documentar,
„A treizecia primăvară de la victorie”, 1975 – documentar,
„Nimeni în locul tău”,1976 –film artistic − regizor secund,
Agent al serviciului secret”, 1978 – film artistic − regizor,
„Cu ochi de pictor”, 1979 – documentar− regizor,
„Soroca”, 1980 – documentar− regizor,
„Meşteri populari”, 1980 – documentar− regizor
Vîrsta de trecere”, 1981− film artistic televizat −regizor,
Călătorie de nuntă înaintea nunţii”, 1982 –film artistic – regizor,
„Cum să devii celebru”, 1984 –film artistic –  regizor,
„Pămîntenii”, 1986 – documentar− regizor,
Jurnalul televizat „Usturici” (№ 3, 6 -1980 № 70 -1986; № 71, 1986; № 73 -1987; № 81 -1988 и т. д.,
Acţiune civilă”, 1988 − film artistic televizat −regizor,
Ion Druţă”, 1989; – documentar− regizor,
Maria Cebotari, Aria” − 2004, – documentar− coregizor.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnîi Vinogradari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
618 locuitori

Crasnîi Vinogradari este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Afanasievca, Calinovca, Crasnîi Vinogradari, Lunga Nouă și Alexandrovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Vinogradari alcătuia 618 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Vinogradari a fost întemeiat în anul 1927.

Citeşte mai departe