Cuibul

Istoria formaţiei începe odată cu evoluările sale la seratele şcolare, cu interpretarea hiturilor din repertoriul „Maşina vremeni”, „Voscresenie”, „Cruiz”, „Dinamica”, „Carnaval” şi a altor ansambluri sovietice. Oficial grupul a fost format de către Igor Dînga în 1990.

De-a lungul timpului, stilul trupei s-a schimbat de la jazz–punk la post-punk şi pînă la jazz–rock. Componenţa grupului se modifică frecvent.

Liderul grupului, Igor Dînga, a absolvit Colegiu de muzică, specialitatea „dirijor de orchestră de estradă”.

Primele evoluări au avut loc la Chișinău împreună cu alte formaţii: formaţia de la Kiev „Rabota Ho” şi formaţia „Aucţion”. În Iunie 1991 participă la festivalul „Cireşar”, după care piesele formaţiei „Cuibul” apar în emisia postului de radio SNC din Moscova.

Mai 1992 – apare albumul de debut, intitulat „Красивые песни − лучшие песни” (Crasivîie pesni − lucişie pesni).

1992 – „Cuibul” ia parte la festivalul internaţional „Jocuri din Tavria − 500” (Ucraina, Novaia Cahovca). După aceea, muzicienii pleacă intr-un turneu de două săptămîni prin oraşele Germaniei.

În mai 1995, grupul participă la festivalul internaţional „Live Rock Night” (Bucureşti, România). În 1995, „Cuibul” merge în turneu în Franţa.

Decembrie 1996 − I. Dînga înfiinţează primul club de rock în Moldova, cu aceeaşi denumire „Cuibul”

În noimembrie 1998, formaţia concertează la Moscova şi Nijni Novgorod, iar mai tîrziu pleacă în turnee la Bucureşti, Odessa şi alte oraşe.

Discografie:
„Всевозможные Songs” (1992)
„Люди, как птицы — прыгайте в воду!” (1992)
Ломайте ветки, Ломайте палки” (1993)
„Икар” (1995)
„Демо №5” (1996)
„По-мид"ор” (1998)
„Ключи от ванной” (2001)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
3713 locuitori

Floreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Floreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, pe malul stîng al rîului Bîc, în apropiere căii ferate Chișinău-Odesa, situat la 25 km de orașul Anenii Noi și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3713 oameni. Localitatea a fost atestată pentru prima dată în anul 1859 cu denumirea Broasca.

Citeşte mai departe