Tulaev Oleg

Tulaev Oleg - regizor, scenarist, actor.

A debutat, fiind încă elev în filmul lui Vladimir Motîli „Copii Pamirului” (unul dintre rolurile principale), apoi s-a filmat în filmul artistic al M. Kasîmova „Vara anului 1943” în anul 1967.

În anul 1975 a absolvit VGIK-ul (clasa lui Mihail Romm şi Lev Kulidjanov). După absolvire lucrează la studioul „Tadjic-film” în calitate de regizor al filmelor documentare. În 1981 a regizat la studioul cinematografic „Tadjic-film” filmul artistic „Dragostea Mea – Revoluţia”.

Din 1982 a lucrat în calitate de regizor la studioul „Moldova-film”.

A decedat la 1 iunie 2003 la Chișinău.

Filmografia:
Roluri în filme:
„Copii Pamirului”, 1962 - Acbarhon - rol central,
„Vara anului 1943”, 1967 - Casîm, prietenul lui Hasan.

Regizor al filmelor artistice:
„Dragostea mea – revoluţia”, 1981,
„Am onoarea”, 1987,
„Milostenii misterioase”, 1989,
„Vîltoarea”, 1991.

Scenarist:
„Vîltoarea”, 1991.

Regizor filme documentare:
„În stepele verzi ale Bugeacului”, 1982,
„Pulsul pietrei”, 1982,
„O cale lungă de 100 de ani”, 1983,
„Jumătate de împărăţie pentru cal”, 1983,
„Arsuri cauzate de agenţi fizici”, 1983 – film de popularizare a ştiinţei,
„Misiune de partid”, 1984,
„Brigada: o nouă etapă”, 1984,
„Drumul spre sine”, 1985,
„Moldova în viziunea turiştilor străini”, 1985,
„Procurorul”, 1985.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Rădoaiei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
170 locuitori

Valea Rădoaiei este un sat din cadrul comunei Nicolaevca, raionul Floreşti. Localitatea Valea Rădoaiei se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 170 de oameni. Satul Valea Rădoaiei a fost întemeiat în anul 1925.

Citeşte mai departe