Buştiuc Tamara

Buştiuc Tamara - pictor de animaţie.

S-a născut la 8 februarie 1948 în satul Ţînţăreni, raionul Anenii Noi, Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” în anul 1971. A lucrat pictor de animaţie la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Doi vecini”, 1980,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Guguţă - frizer”, 1980,
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
„Insula de portocale”, 1985,
Creanga de arţar”, 1985.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corpaci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Citeşte mai departe