Botnari Elena

Botnari Elena – pictor de animaţie.

S-a născut în anul 1961. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin”. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” pe parcursul anilor 1980-1984.

Filmografia:
„Fratele iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1980,
„Doi vecini”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Oala invidioasă”, 1983,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dîngeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Citeşte mai departe