Botnari Elena

Botnari Elena – pictor de animaţie.

S-a născut în anul 1961. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin”. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” pe parcursul anilor 1980-1984.

Filmografia:
„Fratele iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1980,
„Doi vecini”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Oala invidioasă”, 1983,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boghenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
390 locuitori

Boghenii Vechi este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 390 de oameni. Satul Boghenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Citeşte mai departe