Bogaci Igor

Bogaci Igor − pictor de animaţie, scenograf, regizor.

S-a născut la 5 martie 1956 în orăşelul Ocniţa, Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” de la Chișinău. Este membru al Uniunii Cinematografiştilor din Moldova din 3 martie 1995.

Filmografia:
„Banca lui Guguţă”, 1975 – pictor,
„Cadoul lui Guguţă”, 1979 – pictor,
„Guguţă frizer”, 1980 – pictor,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980 – pictor,
„Guguţă − căpitan de corabie”, 1981 – pictor,
Аndrieş”, 1981 – pictor,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească ”, 1982 – pictor-scenograf,
„Noaptea de Revelion”, 1983 – pictor-scenograf,
„Măturătorii veseli”, 1984 – pictor-scenograf,
„Insula de portocale”, 1985 – pictor-scenograf,
Creanga de arţar”, 1985 − pictor-scenograf,
„Făt-Frumos şi Soarele”, „Telefilm-Chișinău”, 1985 – pictor,  
„Cele mai bune arme din lume”, 1985 – pictor-scenograf,
„Cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”, 1986 – pictor,
„Deşteptătoarele”, 1988 − regizor şi pictor-scenograf,
„Toate culorile” ,1989 – pictor,
„Duminica mare”, 1989 – pictor,
„Muncitorul”, 1990 – pictor,
Balada”, 1990 – pictor.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Opaci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Citeşte mai departe