Berlinskaia Lucia

Berlinskaia Lucia – pictor de animaţie.

S-a născut la 17 aprilie 1962 la Chișinău. A absolvit şcoala medie în anul 1962. A lucrat pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” din anul 1981 pînă în anul 1985.

Filmografia:
„Viforul negru”, 1981,
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Două izvoare”, 1982,
„Noaptea de Revelion”, 1982,
„Măturătorii veseli”, 1984,
„Povestea de zăpadă”, 1985.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ceadîr-Lunga

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1789
Populația:
19400 locuitori

Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.

Citeşte mai departe