Sereda Veaceslav

Sereda Veaceslav – regizor.

Născut la 13 aprilie 1947 în satul Cuhureştii de Sus, raionul Soroca, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Ingineri de Cinema de la Leningrad în anul 1975 şi Cursurile Superioare de Regizori de la Moscova în anul 1977. A lucrat în calitate de regizor la studioul „Telefilm-Chișinău”.

Filmografia:
„Veteranii în primele rînduri”, 1979 – documentar,
„Grijile de zi cu zi ale directorului”, 1980 – documentar,
„Grijile de zi cu zi ale generaţiei mele”, 1981 – documentar,
„Familia Vetrilă”, 1982 –documentar,
„Floria Tosca”, 1981 – film-operă (coregizor),
„Întîlnirea pe arenă”, 1982 – film-concert,
„Vîrsta de argint”, 1983 – film artistic (coregizor),
„Te cînt, Moldovă!”, 1984 − film-concert,
„Răsună melodii populare”, 1985, − film-concert,
„Tinerii stăpîni ai pămîntului”, 1985, documentar etc.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dahnovici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1157 locuitori

Dahnovici este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Dahnovici a fost menționat documentar în anul 1812.

Citeşte mai departe