Sereda Veaceslav

Sereda Veaceslav – regizor.

Născut la 13 aprilie 1947 în satul Cuhureştii de Sus, raionul Soroca, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Ingineri de Cinema de la Leningrad în anul 1975 şi Cursurile Superioare de Regizori de la Moscova în anul 1977. A lucrat în calitate de regizor la studioul „Telefilm-Chișinău”.

Filmografia:
„Veteranii în primele rînduri”, 1979 – documentar,
„Grijile de zi cu zi ale directorului”, 1980 – documentar,
„Grijile de zi cu zi ale generaţiei mele”, 1981 – documentar,
„Familia Vetrilă”, 1982 –documentar,
„Floria Tosca”, 1981 – film-operă (coregizor),
„Întîlnirea pe arenă”, 1982 – film-concert,
„Vîrsta de argint”, 1983 – film artistic (coregizor),
„Te cînt, Moldovă!”, 1984 − film-concert,
„Răsună melodii populare”, 1985, − film-concert,
„Tinerii stăpîni ai pămîntului”, 1985, documentar etc.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ocniţa

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Citeşte mai departe