Bruma Veaceaslav

Bruma Veaceaslav Gheorghe - regizor.

S-a născut la 30 mai 1950 la Chișinău. A absolvit Institutul de teatru, muzică şi film  de la Leningrad în anul 1961. A activat în calitate de regizor la studioul „Telefilm-Chișinău” din cadrul Televiziunii Naţionale din Moldova.

Filmografia:
„Fideli memoriei ostăşeşti”, 1979 - documentar,
„Variaţii la temă”, 1980 -  documentar,  în colaborare cu I. Talpă.
„Speranţa”, 1982 – film-concert,
„Suită pentru patru trompete”, 1983 - film-concert în colaborare cu V. Vedraşco ,
„Lia- Ciocîrlia”, 1983 - film-concert,
„Cîntă Simion Duja”, 1984 - film-concert,
„Fremătaţi pădurilor!” 1984 – documentar,
„Pagini noi”, 1985  - documentar în colaborare cu V. Vedraşco.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cîşla

Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Citeşte mai departe