Bruma Veaceaslav

Bruma Veaceaslav Gheorghe - regizor.

S-a născut la 30 mai 1950 la Chișinău. A absolvit Institutul de teatru, muzică şi film  de la Leningrad în anul 1961. A activat în calitate de regizor la studioul „Telefilm-Chișinău” din cadrul Televiziunii Naţionale din Moldova.

Filmografia:
„Fideli memoriei ostăşeşti”, 1979 - documentar,
„Variaţii la temă”, 1980 -  documentar,  în colaborare cu I. Talpă.
„Speranţa”, 1982 – film-concert,
„Suită pentru patru trompete”, 1983 - film-concert în colaborare cu V. Vedraşco ,
„Lia- Ciocîrlia”, 1983 - film-concert,
„Cîntă Simion Duja”, 1984 - film-concert,
„Fremătaţi pădurilor!” 1984 – documentar,
„Pagini noi”, 1985  - documentar în colaborare cu V. Vedraşco.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnoarmeiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Citeşte mai departe