Voinicescu - Soţchi Mircea

Voinicescu - Soţchi Mircea - actor de teatru şi film.

S-a născut la 10 februarie 1950 în oraşul Bălţi, Republica Moldova. A absolvit  Şcoala Teatrală „A. Şciuchin” de la Moscova. În anul 1971. Din acelaşi an îşi începe activitatea de actor al teatrului „Luceafărul”. În anul 1969, debutează cu rolul Piciul în filmul lui Emil Loteanu „Această clipă”. În anul 2007 a regizat filmul documentar „Teatrul meu – viaţa mea”. A fost profesor la Institutul de Arte „G. Muzicescu”. A decedat la 30 decembrie 2008.

Filmografia:
Această clipă”, 1968 - Piciul,
„Singur în faţa dragostei”, 1969 - Pavel Ionaşcu,
Lăutarii”, 1971 - Andrei Baturin,
„Crestături pe amintire”, 1972 - Ionescu,
„Dacă vrei să fii fericit”, 1974 - episod
„Un răsărit pe Gange, coproducţie „India – Tagikistan”, 1976 - Camal,
O întîmplare la festival”, 1976 - Pavel
„Noaptea s-a lăsat peste Chile”, „Mosfilm”, 1978 - Roberto
„Suspectul”, 1978 - Ţurcanu,
Agentul serviciului secret”, 1978 - Oleg Ciurea,    
„Barza” (film de scurt metraj), 1979 - Mircea, rol central
„Vreu să cînt”, 1979 - episod,
Unde eşti, iubire?”, 1980 - episod,
„Bătrînul şi mîrţoaga” 1980 - episod,
„Tăunul”, 1980 - Marcone,
„Urgent...secret...Gubecika», 1982 - ţiganul,
„Acest nemernic Sidorov”, 1983 - episod,
„Misterul vilei „Greta”, 1983 - episod,
„Ana Pavlova” Анна Павлова» (coproducţie URSS, Marea Britanie, RDG, Cuba, Franţa), 1983, 1986 - telegrafistul mexican
„Paraşutiştii”, 1984 - antrenor
Luceafărul”, 1986 - jandarmul
„Accelerata”, 1987 - colaborator al miliţiei
„Prietenul”, 1987 - caucazianul Acţian
„Pichetul îndepărtat / На далёкім памежжа», 1988 - episod
„Graniţa de stat”, 1988 - Taghir colonelul
„Răpirea magicianului”, 1989 – Don Calif
„Suvenirul pentru procuror”, 1989 - Mircea Săndulescu
„Neomul, sau în rai vînătoarea este interzisă”, 1990 - episod
„Evadare la capătul lumii”, 1991 - episod
„Lupii”, 1993 - episod

Localităţile Moldovei şi diasporei

Maximeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Citeşte mai departe