Solomonov Alexandr

S-a născut la 16 noiembrie în anul 1950 în oraşul Sarapul din Republica Autonomă Udmurtia. A absolvit şcoala muzicală, clasa pian. În anul 1973 absolveşte Institutul Politehnic din Chișinău. Este candidat în ştiinţe fizico-matematice. Din anul 1965 este pasionat de cîntecul de autor. Este membru al teatrului studenţesc de estradă şi miniaturi, participă la numeroase festivaluri ale cîntecului de autor, mai tîrziu devine membru al juriului la cele mai de prestigiu festivaluri.

Din anul 1997 activează la Moscova. În prezent locuieşte în Germania la Hamburg.

A participat la festivalurile de la Kazani, Kiev, în afară de aceasta, în calitate de membru al juriului la festivalurile de la Chișinău şi Odessa. Este laureat al concursului „Аh, Arbat, moi Arbat” organizat către jubileul de 850 de ani al oraşului Moscova.

Deschiderea Clubului Cîntecului de Autor „Tovarişci ghitara” la Chișinău a început cu concertul solo al lui Alexandr Solomonov.

Este maestru în sport la alpinism, deţine titlul „Snejnîi Bars”.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ustia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Citeşte mai departe