Alianţa

Ansamblul de dans „Alianţa” a fost creat în anul 1992. Director artistic al proiectului − Chelbuţ Lada Anatolievna. În 1993 i s-a alăturat un alt coregraf  ̶ Hromenoc Galina Vitalievna.

În 1997 ansamblul a fost distins cu titlul de „Formaţie Artistică Model”. În septembrie 1998, „Alianţa” a obţinut titlul de laureat al concursului de televiziune „Steaua de Dimineaţă” din Moscova.

În 2000 a luat parte la Festivalul-concurs Internaţional „Speranţele Europei” ediţia a III-a din oraşul Soci,unde au obţinut Premiul mare şi o diplomă. În ianuarie 2003 ansamblul a participat la ediţia a VI-a a Festivalului-concurs Internaţional „Speranţele Europei".

În octombrie 2003, formaţia a cîştigat Marele Premiu al Festivalului de Copii şi Tineret „Fantezia de Toamnă” (or. Odessa).

În 2005 – la ediţia II a Concursului de creaţie a copiilor şi adolescenţilor din Rusia „Speranţele Rusiei" (or. Moscova) „Alianţa” a obţinut locul I la categoria „Coregrafia de estradă. Ansambluri”, precum şi o diplomă în categoria „Coregrafia de estradă. Formele mici.”

În aprilie 2006, „Alianţa” a luat parte la Festivalul Naţional de Artă Coregrafică (or. Chișinău). Ansamblul a fost distins cu titlul de laureat al Premiului I, iar conducătorul L. A. Chelbuţ – a obţinut Diploma de Cel mai bun coregraf al festivalului.

La ediţia a VI-a a Festivalului-concurs din Ucraina „Dansul îşi cheamă prietenii” (Krivoi Rog), echipa a luat locul II la categoria „dans contemporan”.

În anul 2009 − Ansamblul devine membru al Federaţiei de Dansuri Moderne de Estradă din Moldova. Participa la Campionatul Moldovei de dansuri contemporane.
Apoi Obţine premiul I „Pentru Cel mai bun Dance Show al Anului 2010”.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dimitrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Citeşte mai departe