Filtru pe categorii

Șutova Livia

Livia Șutova – actriţă de teatru și film.

Născută la 30 decembrie 1925 în satul Jucovca, regiunea Gorki, Rusia. A absolvit Studioul Teatral de pe lîngă Teatrul Dramatic din Saratov, în anul 1947. Tot la acest teatru își începe cariera actoricească.

Primele sale roluri pe scena Teatrului din Saratov: Anuşca în piesa lui L. Leonov "Un om simplu", Maşenica în piesa omonimă a lui A. Afinoghenov, Nina în "Mascarada" de M. Lermontov, Cleopatra în piesa "Antoniu șiCleopatra" de W. Shakespeare. Pentru aceste roluri interpretate de ea cu mare măiestrie i-a fost conferit titlul de Artistă a Poporului din RSFSR.

Mutîndu-se cu traiul la Chişinău ea devine actriţă la Teatrul Dramatic Rus "A. Cehov", unde joacă roluri centrale: Ghelena în "Melodia Varşoviană" de L. Zorin, Ranevskaia în "Trei surori" de A. Cehov. Se produce şi la studioul "Moldova-film" în pelicula regizorilor V. Diomin şi D. Motornîi "Nume salvat". În anul 1973 actriţei i-a fost acordat titlul de Aritisă Emerită a RSSM.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărătenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Citeşte mai departe