Filtru pe categorii

Șutova Livia

Livia Șutova – actriţă de teatru și film.

Născută la 30 decembrie 1925 în satul Jucovca, regiunea Gorki, Rusia. A absolvit Studioul Teatral de pe lîngă Teatrul Dramatic din Saratov, în anul 1947. Tot la acest teatru își începe cariera actoricească.

Primele sale roluri pe scena Teatrului din Saratov: Anuşca în piesa lui L. Leonov "Un om simplu", Maşenica în piesa omonimă a lui A. Afinoghenov, Nina în "Mascarada" de M. Lermontov, Cleopatra în piesa "Antoniu șiCleopatra" de W. Shakespeare. Pentru aceste roluri interpretate de ea cu mare măiestrie i-a fost conferit titlul de Artistă a Poporului din RSFSR.

Mutîndu-se cu traiul la Chişinău ea devine actriţă la Teatrul Dramatic Rus "A. Cehov", unde joacă roluri centrale: Ghelena în "Melodia Varşoviană" de L. Zorin, Ranevskaia în "Trei surori" de A. Cehov. Se produce şi la studioul "Moldova-film" în pelicula regizorilor V. Diomin şi D. Motornîi "Nume salvat". În anul 1973 actriţei i-a fost acordat titlul de Aritisă Emerită a RSSM.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sîngerei

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Citeşte mai departe