Filtru pe categorii

Cozaru Nelly

Nelly Cozaru a absolvit în anul 1985 Şcola ”B. V. Şciukin” din cadrul „Teatrului Vahtangov”. Tînăra actriţă făcea parte din al doilea studio moldav care a absolvit  Şcoala Teatrală „B. V. Şciukin”. După reîntoarcerea la Chișinău Nelly Cozaru a lucrat o perioadă de timp la Teatrul „Luceafărul”. Actriţa face parte din echipa care a pus bazele Teatrului „Eugen Ionesco”, activînd timp de opt ani în cadrul acestuia şi avînd o frumoasă carieră actoricească.

Apoi devine actriţă liberă, o perioadă activează în Teatrul Național „Mihai Eminescu”, participînd totodată la diverse proiecte teatrale. Nelly Cozaru de 10 ani predă studenţilor „Arta Actorului”  la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, fiind şef de catedră şi conducător de curs.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Victoria

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
146 locuitori

Victoria este un sat din cadrul comunei Sărăteni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 71 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Victoria a fost menționat documentar în anul 1905.

Citeşte mai departe