Scutelnic Dragoș

Dragoș Scutelnic - actor, manager în domeniul cinematografiei.

S-a născut la 16 ianuarie 1981 în or. Chişinău, Republica Moldova în familia unor cineaști. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, specialitatea "Actor de cinema şi teatru". Se produce din copilărie în roluri episodice în filmele tatălui său, regizorul Ion Scutelnic.

A debutat mai amplu în filmul "Cum să devii celebru". S-a produs în calitate de actor în cîteva filmulețe ale revistei satirice TV "Usturici". Primul rol de mai mare valoare l-a interpretat în filmul surorii sale, al regizoarei Ana-Felicia Scutelnic "Ispita".

Activitatea actoricească o cumulează cu lucrul de manager în cinematografie. La producerea filmului "Nunta în Basarabia" a fost producător liniar al acestui proiect. Faptul că a absolvit atelierul pedagogilor săi de la Academie: Veniamin Apostol şi Ştefăneţ l-au ajutat mult nu numai în arta actoricească, dar şi în domeniul organizării producerii filmice.

În filmul regizorului Sandu Vasilache "Lupii şi Zeii" el îl interpretează pe unul din personajele, care-și spun lupi. Dragoş este abia la începutul căii sale de creaţie, dar are perspective bune. În năzuinţele sale îl ajută mult întreaga familie: tatăl Ion şi sora Ana-Felicia - ambii regizori şi mama - Felicia Scutelnic, care a absolvit și ea Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetrișul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Citeşte mai departe