Gorlo Anatolii

Gorlo Anatolii Ivanovici − scenarist, redactor.

Născut la 7 iulie 1940 în oraşul Budionovsk, regiunea Stavropol. A absolvit Universitatea de Stat din Leningrad (Facultatea de Filologie Romanică) şi Cursurile Superioare de Scenarişti din Moscova (1975). A lucrat la studioul „Moldova-film” în calitate de membru al colegiului de redacţie (1975-1981) şi redactor-şef (1981-1983). În 1981-1984 a fost conducătorul atelierului de scenaristică. Membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova.

Filmografia (scenarii):

„Cînd vinul plînge” (1972) – film documentar,
„Balul mascat a luat sfîrşit” (1972) – film documentar,
„Lor le e indiferent” (1974) – film documentar,
„Dinte pentru dinte” („Usturici” № 1 /1977),
„Alunecarea la limită” (1978) – film documentar,
„Rădăcinile vieţii” (1977) – film documentar,
„Cîntă Valentina Saviţcaia” (1977) – film documentar televizat,
„Casa lui Dionis” (1979) − film artistic televizat,
„Paşi în linişte” (1979) – film documentar,
„Trei voinici” (1979) – „Usturici” № 1/1979,
„Adevărul e în vin (In vino veritas)” (1979) – film documentar
„Cuvîntul de onoare al mînzului” (1980) – film în desen animat,
„Preşedintele” (1980) – film documentar,
„Gigantul despre Nistru” (1981) – film documentar,
Femeia în alb” (1981) − film artistic televizat 2 episoade în colaborare,
„Prădătorii” (1982)
„Usturici” №37,
Nesfîrşita lună a „Căuşului” (1984) – film artistic în colaborare.




Localităţile Moldovei şi diasporei

Ceroborta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Citeşte mai departe