Mihailo Ion

Ion Mihailo - scenarist, publicist, redactor, membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova şi al Uniunii Jurnaliştilor din RM.

S-a născut la 15 mai 1941 în comuna Dănceni, raionul laloveni, Moldova. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat din Chişinău (1968). A activat în calitate de redactor la Compania "Teleradio-Moldova", la Redacţia pentru copii şi tineret, ca apoi să fie numit redactor-şef al acestei subdiviziuni (1968-1982). În anul 1982 a fost transferat la studioul "Moldova-film", unde a activat în calitate de redactor-şef al subdiviziunii filmelor documentare "Viaţa". După scenariile sale au fost filmate o serie întreagă de filme documentare. Timp de mai mulți ani a fost prim-vicedirector al directorului general al Companiei "Teleradio-Moldova".

În anii 2004-2006 a deţinut funcţia de director al Companiei Internaţionale – TV "Mir" în Republica Moldova, precum şi funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Companiei "Teleradio-Moldova".

Pentru colaborarea activă în domeniul cinematografiei şi televiziunii a fost decorat cu medalia "Meritul civic", iar pentru realizarea proiectului concursului televizat TVC - "Tinereţe, Dîrzenie şi Vis, în calitate de autor i-a fost decernat Premiul "Tinereţea" (1978).

Filmografia (scenarist):

"Vagoanelor - încărcarea deplină" (1984) social,
"Moldova, văzută cu ochi oaspeţilor străini" (1985) documentar,
"Cum e numele tău, Serîi?" (1985) documentar,
"Unde ţinem calea? Cîteva interviuri la tema democraţiei" (1990) documentar, "Telefilm-Chişinău".

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.