Busuioc Aureliu

Busuioc Aureliu Alexandru− poet, prozator, dramaturg, scenarist.

Născut la 26 octombrie 1928 în satul Cobîlca (azi Codreanca), raionul Strășeni din Republica Moldova. A învăţat 3 ani la Institutul Pedagogic. „I. Creangă” din Chișinău. În calitate de scenarist a debutat în 1962. Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1984).

Filmografie:

Călătorie în aprilie”(1962) – film artistic, realizat în colaborare,
„Singur în faţa dragostei” (1969) − film artistic, realizat în colaborare,
„Vinul vieţii” (1970) − film televizat documentar,
„Joc” (1970) film-concert televizat,
„Vreau să cînt” (1979) film artistic,
Cursa” (1981) film artistic în colaborare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciuciuleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Citeşte mai departe