Busuioc Aureliu

Busuioc Aureliu Alexandru− poet, prozator, dramaturg, scenarist.

Născut la 26 octombrie 1928 în satul Cobîlca (azi Codreanca), raionul Strășeni din Republica Moldova. A învăţat 3 ani la Institutul Pedagogic. „I. Creangă” din Chișinău. În calitate de scenarist a debutat în 1962. Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1984).

Filmografie:

Călătorie în aprilie”(1962) – film artistic, realizat în colaborare,
„Singur în faţa dragostei” (1969) − film artistic, realizat în colaborare,
„Vinul vieţii” (1970) − film televizat documentar,
„Joc” (1970) film-concert televizat,
„Vreau să cînt” (1979) film artistic,
Cursa” (1981) film artistic în colaborare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Citeşte mai departe