Iacovlev Vadim

Iaсovlev, Vadim Sergheevici – operator de imagine, Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1982).

Născut la 3 februarie 1939 la Moscova. A absolvit Facultatea de operatori a Institutului de Cinematografie (VGIK, 1961). A lucrat la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1962-1992, a decedat la 16 august 2010.

Filmografia:

„Comoara soarelui” (1962) – film documentar,
„Ultima noapte în rai” (1964) – film artistic,
„Casa cu flori” (1965) – film documentar,
„Mereneşti-65” (1965) – film documentar – regizor-operator în colaborare,
Serghei Lazo” (1967) – film artistic,
„Ultimul fort” (1971) – film artistic,
„Băieţi de dobă” − film artistic,
Тacitul” (1973) – film artistic,
„Durata zilei” (1974) – film artistic,
„Calul, puşca şi nevasta” (1975) – film artistic,
Pe urmele fiarei” (1976) – film artistic,
Cînd alături e un bărbat” (1977) – film artistic,
Şi veniva o zi” (1979) – film artistic, 2 episoade,
La porţile satanei” (1980) – film artistic,
Vîrsta de trecere” (1981) – film artistic,
Călătorie de nuntă înaintea nunţii” (1982) – film artistic,
Nesfîrşita lună a Căuşului” (1984) − pictor, operator şi regizor în colaborare,
Vîntul sălbatic” (1985) - film artistic în colaborare cu Iugoslavia,
Cursa” (1989) – film artistic,
Fără nădejde sper” (1989) – film artistic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buşăuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Citeşte mai departe