Iacovlev Vadim

Iaсovlev, Vadim Sergheevici – operator de imagine, Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1982).

Născut la 3 februarie 1939 la Moscova. A absolvit Facultatea de operatori a Institutului de Cinematografie (VGIK, 1961). A lucrat la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1962-1992, a decedat la 16 august 2010.

Filmografia:

„Comoara soarelui” (1962) – film documentar,
„Ultima noapte în rai” (1964) – film artistic,
„Casa cu flori” (1965) – film documentar,
„Mereneşti-65” (1965) – film documentar – regizor-operator în colaborare,
Serghei Lazo” (1967) – film artistic,
„Ultimul fort” (1971) – film artistic,
„Băieţi de dobă” − film artistic,
Тacitul” (1973) – film artistic,
„Durata zilei” (1974) – film artistic,
„Calul, puşca şi nevasta” (1975) – film artistic,
Pe urmele fiarei” (1976) – film artistic,
Cînd alături e un bărbat” (1977) – film artistic,
Şi veniva o zi” (1979) – film artistic, 2 episoade,
La porţile satanei” (1980) – film artistic,
Vîrsta de trecere” (1981) – film artistic,
Călătorie de nuntă înaintea nunţii” (1982) – film artistic,
Nesfîrşita lună a Căuşului” (1984) − pictor, operator şi regizor în colaborare,
Vîntul sălbatic” (1985) - film artistic în colaborare cu Iugoslavia,
Cursa” (1989) – film artistic,
Fără nădejde sper” (1989) – film artistic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andreevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Citeşte mai departe