Pîslaru Tudor

Tudor Pîslaru - regizor, membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 24 octombrie 1981 în or. Chişinău, Republica Moldova. Este absolvent al Liceului Teoretic Român-englez "Mircea Eliade" (1999). Studiile superioare şi le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, Facultatea "Arte dramatice" atelierul „Regie film şi TV" al maestrului Valeriu Gagiu (2004). A participat la seminarul pentru producătorii şi regizorii de film documentar din cadrul Festivalului "Zagreb Dox", Croaţia. (2004), în cadrul căruia şi-a perfecţionat măiestria. Din acelaşi an pînă în prezent activează în calitate de montator şi asistent de regie în cadrul Studioului "Atelierul "Sergiu Prodan".

Filmografia:

"Doina Haiducului" (2002) clip muzical în interpretarea formaţiei "Zdob şi Zdub", asistent de regie,

"A trăi pentru Moldova. Dimitrie Cantemir" (2003) film documentar - montare şi grafica video,

"Alocard prezintă PRO-FM Beach Party " (2004) proiect TV - montator şi asistent de regie, "Produs la atelierul Sergiu Frodan".

În anii 2004-2012 a produs mai multe spoturi publicitare în calitate de montator şi asistent de regie precum şi filme documentare pentru companiile Voxtel, Moldcell, Moldova-Agroindbank, Orange, Moldtelecom, Lukoil Moldova ş. a. De asemenea, pentru ONG-uri şi proiecte internaţionale, înregistrate la Chişinău.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Citeşte mai departe