Pîslaru Tudor

Tudor Pîslaru - regizor, membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 24 octombrie 1981 în or. Chişinău, Republica Moldova. Este absolvent al Liceului Teoretic Român-englez "Mircea Eliade" (1999). Studiile superioare şi le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, Facultatea "Arte dramatice" atelierul „Regie film şi TV" al maestrului Valeriu Gagiu (2004). A participat la seminarul pentru producătorii şi regizorii de film documentar din cadrul Festivalului "Zagreb Dox", Croaţia. (2004), în cadrul căruia şi-a perfecţionat măiestria. Din acelaşi an pînă în prezent activează în calitate de montator şi asistent de regie în cadrul Studioului "Atelierul "Sergiu Prodan".

Filmografia:

"Doina Haiducului" (2002) clip muzical în interpretarea formaţiei "Zdob şi Zdub", asistent de regie,

"A trăi pentru Moldova. Dimitrie Cantemir" (2003) film documentar - montare şi grafica video,

"Alocard prezintă PRO-FM Beach Party " (2004) proiect TV - montator şi asistent de regie, "Produs la atelierul Sergiu Frodan".

În anii 2004-2012 a produs mai multe spoturi publicitare în calitate de montator şi asistent de regie precum şi filme documentare pentru companiile Voxtel, Moldcell, Moldova-Agroindbank, Orange, Moldtelecom, Lukoil Moldova ş. a. De asemenea, pentru ONG-uri şi proiecte internaţionale, înregistrate la Chişinău.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Novovladimirovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
281 locuitori

Novovladimirovca este un sat din cadrul comunei Bîcioc din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Novovladimirovca alcătuia 281 oameni în anul 2000. Satul Novovladimirovca a fost înființat în anul 1928.

Citeşte mai departe