Șulghin Victor

Victor Șulghin – actor de teatru şi cinema. S-a născut la 22 aprilie 1921. În anii 1942-1945 și-a făcut serviciul militar în Armata Roşie. A absolvit Școala Teatrală de pe lîngă Teatrul Revoluţiei din Moscova.

A activat în calitate de actor la teatrul VTO (Societatea Teatrală din Rusia) sub conducerea lui A.F. Arbuzov. În anii 1945-1967 a activat în mai multe teatre din Rusia: din Magadan, Vologda, Dnepropetrovsk, Odessa, Kirov. Iar din 1967 – la Teatrul Dramatic „F.V. Gogol" din Moscova.

În cinematografie a debutat în 1962. Cele mai renumite filme în care s-a filmat sînt: „O tragedie optimistă", „Zigzagul norocului", „Umbrele dispar la amiaza", „Ivan Vasilievici îşi schimbă profesia", „Piaţa Roşie", serialul „Eterna chemare" etc.

La Studioul „Moldova-film" Şulghin s-a filmat într-un rol secundar în pelicula „Riscul".

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pojarna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Citeşte mai departe