Filtru pe categorii

Șcerbakov Dalvin

Dalvin Șcerbakov – actor de teatru şi cinema. Artist emerit din RSFSR.

S-a născut la 26 august 1938 în orăşelul Taiga, regiunea Novosibirsk. În 1966 a absolvit Facultatea de Actorie de la VGIK (atelierul lui B. Cirkov, I. Seghel, B. Babocikin).

Încă din anii de studenţie a început să activeze ca actor la Teatrul Dramatic „Taganka". În cinematografie a debutat în 1963, în filmul regizorului I. Anenski „Primul troleibuz".

Cele mai importante roluri în cinematografie: Borea Rudniţki – în filmul „Vom trăi pînă luni", Piotr Savelici – în serialul „Imediat pe pagină", şi vecinul de salon al lui Vîsoțki, în filmul biografic „Vîsoţki. Mulţumesc că sînt viu".

Şcerbakov s-a filmat şi în două pelicule moldoveneşti: „Toate probele sînt contra lui", în regia lui Vasile Brescanu, în unul dintre rolurile centrale – Andrei Petrovici, şi în „Mînia", regizat de Nicolae Ghibu şi Leonid Proskurov, în rolul lui Gheorghe Cibotaru, un conducător al răscoalei ţărănești de la Tatarbunar.

Pelicula a fost turnată în 1974, la 50 de ani ai evenimentului, descris și de scriitorul francez Romain Rolland.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cioc-Maidan

Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Citeşte mai departe