Filtru pe categorii

Iușko Gherman

Gherman Iușko – actor de teatru şi cinema. Artist emerit din Federaţia Rusă.

S-a născut la 21 ianuarie 1941 în or. Cita, Rusia. A absolvit Școala-studio de pe lîngă Teatrul Academic de Artă din Moscova (MHAT) în 1965 (atelierul lui V.N. Markov). După absolvirea acesteia, a activat timp de patru ani la Teatrul „Sovremennik". În 1969 s-a transferat la Teatrul Armatei Sovietice. A fost căsătorit cu actriţa Alina Pokrovskaia. A decedat în noiembrie 2010, la 69 de ani.

Activitatea teatrală și-a început-o în rolul lui David Vasiliev, în spectacolul „Cîndva, demult", cu regizorul A.D. Popov, la Teatrul Armatei. Cele mai importante roluri în acest teatru au fost: Carandîşev – în spectacolul „Fata fără zestre" de A.N. Ostrovski, Ricaredo – în „Profesorul de dans", Ptiţîn – în spectacolul „Idiotul" de F.M. Dostoevski. În cinematografie a debutat în 1960, în rolul lui Timka din serialul „Aghiotantul Excelenţei Sale".

Aici 1-a văzut şi apreciat regizorul de la „Moldova-Film" Vasile Pascaru, care 1-a filmat într-un rol secundar în filmul „Riscul".

Iușko s-a mai produs și în alte seriale cu detectivi – „Ancheta o duc cei mai buni", „Mercedesul scapă de urmărire", „Se caută un criminal periculos" etc. Totuși teatrul i-a adus mai multă satisfacţie.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexandrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Citeşte mai departe