Babără Sergiu

Sergiu Babără –operator.

Născut la 21 iunie 1972 în satul Balatina, raionul Floreşti, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Operatori la Academia de Teatru şi Film de la Bucureşti în anul 1994. Activitatea de creaţie şi-a început-o în calitate de documentalist încă de pe băncile studenţeşti, debutînd în cinematografie cu filmul „Aura" (1993) în calitate de operator principal. Primele sale filme le-a creat în România. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Aura", 1993, documentar,

„Sex-shop", 1994, documentar,

„Amintiri din neolitic", 1995, artistic,

„Natura moartă", 1996, artistic,

„Dincolo de stele", 1997,

„Satul din oglindă", 1998,

„Momentul norocului", 1998,

„Murind pentru Madrid", 1999, documentar OWN Studio,

„Legendele Ţipovei", 1999,

„Răsăritul Bălţilor", 1999,

„La Dolce vita", 2000, documentar,

„Ultimii bani", 2001.

„Vasile Pascaru. In memoriam", 2006, documentar, lungmetraj „Moldova-film".

„Lupii şi zeii", „Moldova-film", 2009, film artistic istoric etc.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coropceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe