Tanasevskaia Ludmila

Ludmila Tanasevskaia – operator de sunete.

Născută la 10 martie 1938 în or. Tiraspol, Moldova. A absolvit Facultatea de Inginerie Cinematografică la Institutul Politehnic din Kiev în anul 1960. Pe parcursul anilor 1975-1989 a activat în calitate de operator de sunete la studioul „Telefilm-Chişinău" din cadrul Televiziunii Naţionale. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Luminiţa, 1976, documentar,

„Devotament zilnic", 1976, documentar,

„Izvorul şi cîntecul", 1976, muzical,

„Spovedanie-n faţa rampei", 1977, documentar,

„Aceste şine atrăgătoare", 1978, documentar,

„Cursul de specializare", 1978, documentar,

„Plaiurile albastre ale Moldovei", 1979, documentar,

„Consiliul secretarilor", 1979, documentar,

„Eu joc cu piesele albe", 1979, documentar,

„Complexul agricol din Edineţ", 1980, social,

„Secretul nostru", 1980, documentar,

„După cuvinte-fapte", 1981, documentar,

„Obiceiurile şi vremea", 1981, documentar,

„Nadejda Cepraga", 1984, muzical,

„Ceramica de la Ungheni", 1987, documentar,

„Casa mare", 1988, documentar,

„Ploi albe", 1988, documentar,

„Puterea birourilor", 1989, documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Morenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
1144 locuitori

Morenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şicovăţ și Morenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 124 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1144 de oameni. Satul Morenii Noi a fost înființat în anul 1895.

Citeşte mai departe