Iovu Iulie

Iulie Iovu – pictor-decorator.

Născut la 31 iulie 1948 la Chişinău, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. Repin" din Chişinău în anul 1968 şi Şcoala Superioară de Pictură de la Leningrad în anul 1970, specializarea: „pictor-decorator". Activitatea de creaţie şi-a început-o în calitate de pictor la Expoziţia Realizărilor Economiei Naţionale (EREN) din Chişinău (1970-1973). Apoi a fost angajat în calitate de pictor la Ministerul Asigurării Sociale (1979-1982). În anii 1990-1996 a lucrat în cadrul echipelor de filmare la studioul „Moldova-film" şi la studioul „Ecou" din Chişinău. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Moldova-film":

„Codrii", 1991, artistic, 7 episoade,

„Moartea de după culise", 1991, artistic,

„Sînt oare vinovată?", 1991, artistic.

„Ecou-film":

„Puşcaşul regal Şarp", 1993,

„Vendeta", 1994,

„Agentul FBI", 1995,

„Omul terminator", 1996,

„Pantofii roşii", 1996,

„Marea Neagră 213!", 1996,

„Reîntoarcerea Titanicului", 1999,

„Cursa", 2003,

„Mirajul dragostei", 2005.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Oneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Citeşte mai departe