Graur Vasile

Vasile Graur – manager, regizor.

Născut la 12 ianuarie 1962 în satul Iordanovca, raionul Cimişlia, Republica Moldova. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice „G. Musicescu" din Chişinău în anul 1985. A activat în cadrul Teatrului unui Actor de la Chişinău (1988-1990), la studioul „Bucium" (1990-1992) şi la studioul „Moldova-film" cu întreruperi din 1992 pînă în prezent. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Asistent de regizor:

„Quo vadis", 1991, documentar,

„Hotare", 1992, documentar,

„Iluzie", 1993, documentar,

Regizor:

„Dor de stat", 1993, regizor,

„Visurile copilăriei", 1994, documentar,

„Primăvara privatizării", 1996, documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ferapontievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Citeşte mai departe