Dubceac Jana

Jana Dubceac – monteză.

Născută la 9 august 1939 în or. Bălţi, Moldova. Învăţă la şcoala medie, apoi studiază 2 ani la Colegiul Electric. În anii 1959-1965 a activat în calitate de controlor peliculei pozitive la Oficiul republican pentru difuzarea filmelor, iar pe parcursul anilor 1964-1989 ‒ monteză a filmelor artistice şi de animaţie la studioul „Moldova-film". Membră a Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„A iubi", 1968, artistic,

„Ultimul bastion", 1970, artistic,

„Băieţii de dobă", 1972, artistic,

„Durata zilei", 1974, artistic,

„Bărbatul de lîngă tine", 1977, artistic,

„Pe urmele fiarei", 1976, artistic,

„Şi va veni o zi", 1979, artistic, 2 episoade,

„Unde eşti, dragostea mea?", 1980, artistic,

„Bătrînul şi calul", 1980, artistic, scurtmetraj,

„Vîrsta de trecere", 1981, artistic,

„Hotarul din iunie", 1982, artistic,

„O călătorie de nuntă înaintea nunţii", 1982, artistic,

„Nesfîrşita lună a Căuşului", 1984, artistic,

„Floare albastră", 1988, artistic,

„Fără speranţă sper", 1989, artistic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogdanovca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
1353 locuitori

Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.

Citeşte mai departe